Pallo on välituntien ykkösjuttu!

24.2.2016

Liikkuvassa kouluissa välitunneilla liikunta on keskiössä
Lahjoita pallo Liikkuville kouluille!

Vilpas tukee Liikkuva koulu hanketta järjestämällä Heitä Pallo Peliin -tempauksen tulevana lauantaina Salohallissa.

Pallo on välituntien ykkösjuttu

Valtakunnallisen Liikkuva koulu ohjelmassa on mukana jo suurin osa Salon kouluista. Tavoitteena on lisätä ja parantaa peruskoululaisen fyysistä aktiivisuutta.

Salossa on koulutettu jo n. 250 Välkkäriä. Välkkärit ovat  välituntiliikuntaan koulutettuja vertaisohjaajia, jotka huolehtivat aika ajoin oppilaiden liikkumisesta ideoimalla yhteisleikkejä ja pelejä. Välitunteja voidaan myös pidentää lukujärjestyksellisin toimin. Kouluissa on huomattu, että liikkuminen parantaa työrauhaa kouluissa, lisää yhteishenkeä ja oppimista.

Kouluille on perustettu myös liikuntavälineiden kioskeja, joista voi välitunnin ajaksi lainata palloja, mailoja ym. liikuntavälineitä. Salon Liikkuva koulu-hanketta koordinoiva Mervi Niemi toteaa, ettei välineitä ole todellakaan koskaan liikaa ja kuluminen on merkki aktiivisesta käytöstä. Oppilailta kysyttäessä kolmea mieluisinta liikuntavälinettä, on vastaus vuodesta toiseen sama eli kolme kärkisijaa vie aina pallo, toteaa Niemi.

Salon Vilppaan pallonkeräyskampanja on loistava esimerkki tuesta välituntiliikuntaan. Taloudellisesti kireinä aikoina on myös hienoa, että Salon kaupunki saa apua lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen.
Kaikki mukaan kannustamaan lauantaina 27.2. klo 14.30 Vilppaan peliin, heittämään paljon palloja kentälle – näin välitämme yhdessä koululaisten hyvinvoinnista.
Liikkuva koulu koordinaattori Mervi Niemi kiittää kaupungin, koulujen ja etenkin oppilaiden puolesta jo etukäteen lahjoitetuista palloista.

Salon liikkuvat koulut
Salo Svenska skola         Saurun koulu               Moision koulu                 Muurlan koulu                Sirkkulan koulu              Vaskion koulu
Suomusjärven koulu     Toijan koulu                      Tupurin koulu

Lisätietoa Liikuvasta koulusta http://www.liikkuvakoulu.fi/liikkuva-koulu

Heitä Pallo Peliin Salohallissa lauantaina 27.2. klo 14.30 Vilpas -KTP

Tapahtuman tavoite
Heitä Pallo Peliin -tapahtuma haluaa tukea Salon alakoulujen välituntiliikuntaa keräämällä lahjoituksina palloja (käytettyjä tai uusia, koripallo, jalkapallo, lentopallo tai mikä tahansa pallo) kouluille. Jos sinulta löytyy ylimääräinen pallo nurkista, ota se mukaan Salohalliin lauantaina 27.2 ja tue koulujen välituntiliikuntaa lahjoittamalla pallo hyötykäyttöön!
Miten toimitaan
Tule pallo mukanasi katsomaan peliä.  Ottelu pistetään poikki heti, kun kotijoukkue Vilpas saa 10 pistettä täyteen ja tuomarit ohjaavat joukkueet vaihtopenkeille. Kun pelikenttä on tyhjennetty, yleisöä ohjeistetaan heittämään pallot kentälle.  Tavoitteenamme on kerätä vähintään 500 palloa, jotka jaetaan koulujen edustajille tempauksen jälkeen
Vilpas Välittää
Tempaus on yksi toimista, jolla Vilpas haluaa tukea lasten liikuntakasvatusta Salossa. Vilpas on panostanut viime vuodet entistä aktiivisempaan yhteistyöhön Salon alakoulujen ja päiväkotien kanssa. Tämänkin kauden aikana ABC-koriskiertueemme on kiertänyt alakouluissa ja edustusjoukkueen pelaajat ovat olleet mukana. Lisäksi viime talvena seura lahjoitti ison määrän uusia koripalloja päiväkotien käyttöön.