Pyörätuolikoripallon mitalit ratkotaan Salossa – kotijoukkue lähtee finaaliin nälkäisenä

8.3.2018

Tavoitteena vain voitto

Pyörätuolikoripallon SM-sarjaan luottavaisena lähtenyt Salon Vilpas kohtaa lauantaina 10.3 Salohallissa pelattavassa finaalissa Pussihukat. Vantaalaisjoukkueella on tilillään lukuisia mestaruuksia, joten joukkue tietää, miten tärkeät pelit voitetaan. Vilpas on selvinnyt kerran aiemmin finaaliin ja joutui silloin poistumaan kentältä hopeamitalit kaulassaan.

 

Salohallissa pelattavaan otteluun kelaa luottavainen joukkue. Runkosarjan aikana selväksi kävi, että vantaalaisten pitää todella onnistua Mika Raunun pysäyttämisessä, mikäli joukkue todellakin mielii voittoon. Raunun puolustaminen vaatii ajoittain myös tuplaamista, mikä tuo tilaa Vilppaan muille pelaajille. Puolustuspäässä salolaisten pitää sulkea keskusta, minne vantaalaiset ovat pelanneet palloa koko kauden ajan.

 

Ennen finaalia pelattavassa pronssiottelussa kohtaavat Tampereen NMKY ja Espoon Honka. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Tampereen niukkaan 38-33 voittoon. Hongan nuorella joukkueella on edessään todellinen näytön paikka, joukkueella on ottelussa vain voitettavaa.

 

Mitä kannattaa katsoa?

 

Ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota pelaajien rooleihin. Matalalla istuvat ns. pienipisteiset pelaajat tekevät skriinejä ja luovat tilaa korkealla istuville ns. isopisteisille pelaajille. Kentällä olevat pelaajat on pisteytetty toimintakyvyn mukaan. Mitä enemmän pelaajalla on pisteitä, sitä lievempi on hänen vammansa. Joukkueissa voi olla mukana myös vammattomia pelaajia (4,5 pistettä). Kentällä olevien pelaajien yhteenlaskettu pistemäärä on 14,5.

 

Pt-koriksen kenttä on samankokoinen kuin ns. pystypelissä ja korirengas keikkuu samalla korkeudella. Säännöt ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta samat. Merkittävin ero on kuljetussääntö, jossa pelaaja on oikeutettu pitämään palloa sylissään kahden kelauksen ajan, jonka jälkeen pallo tulee pompauttaa lattiaan, syöttää tai heittää koriin.

 

Pronssiottelu alkaa Salohallissa klo 11.15 ja finaali 13.30.