Vilpas ja Kisakallio tiivistävät yhteistyötä myös valmennuksen saralla

31.1.2019

Kisakallion Urheiluopisto
Kisakallion urheiluopisto tulee jatkossa olemaan vahvasti mukana Vilppaan juniorivalmentajien koulutuksissa.
Aki-Matti Alanen piti mielenkiintoisen demon motorisesta monipuolisuudesta lasten harjoittelussa.

Salon Vilpas Koripallo ry:llä ja Kisakallion urheiluopistolla on jo monen vuoden yhteistyötausta. Junioreiden kesäleirien järjestämisen ja edustusjoukkueen yhteistyökumppanuuden lisäksi tahot tekevät tulevaisuudessa yhteistyötä myös valmennuksen saralla.

 

Vilpas ja Kisakallio solmivat syksyllä 2018 uuden kolmen vuoden yhteistyösopimuksen, jossa isossa osassa on myös valmennuksellinen yhteistyö. Kisakallio tulee jatkossa olemaan vahvasti mukana Vilppaan juniorivalmentajien koulutuksissa.

 

”Kisakalliolta löytyy vahvaa osaamista valmennuksesta. Yhteistyön laajentaminen tälle saralle on luonnollinen jatkumo. Haluamme kehittää aktiivisesti valmentajiemme osaamista ja tämä yhteistyö on merkittävässä osassa tulevaisuudessa” kertoo Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi.

 

Ensimmäisen Kisakallion järjestämä koulutus järjestettiin Salohallissa keskiviikkona, kun taitovalmentaja Aki-Matti Alanen oli vetämässä valmentajakoulutusta aiheena: Motorinen monipuolisuus harjoittelussa. Mukana koulutuksessa oli vajaa 20 Vilppaan valmentajaa ja demoryhmänä toimineet Vilppaan U14 tytöt saivat 1,5h aikana runsaan paketin vinkkejä motoristen taitojen kehittämiseen osana korisharjoitusta.

 

”Perusmotoriset taidot ovat aina lasten valmennuksen keskiössä. Koripallossa kuten yleisesti pallopeleissä korostuvat mm. hyvä tasapaino sekä liikkuminen eri suuntiin yhdistettynä välineen hallintaan ja tilan hahmottaminen. Esimerkiksi loukkaantumisten ennaltaehkäisyssä korostuvat hyvät liikkuvuustaidot ja niitä voi helposti yhdistää lajiharjoittelun yhteyteen” painotti koulutuksen vetänyt Alanen.

 

Näiden asioiden harjoittelu osana koripalloharjoitusta saatiin oiva demo. Tärkeän aiheen äärellä siis oltiin, koska lasten omatoiminen liikkuminen on vähentynyt ja täten urheiluseurojen järjestämissä harjoituksissa perusmotoristen taitojen harjaannuttaminen korostuu entisestään.

Vilppaan ja Kisakallion seuraava yhteinen koulutus tullaan järjestämään jo helmikuussa, kun vanhempien junioreiden valmentajille suunnattu koulutus järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla. Tuolloin aiheena on nopeusharjoittelu ja suunnanmuutokset.

 

Kisakallio Basketcamp järjestetään jo 8. kertaa                  

Vilppaan ja Kisakallion yhteistyön aikoinaan käynnistänyt kesäleiri Kisakallio Basketcamp järjestetään tulevana kesänä jo 8. kertaa. Leiri on kerännyt vuosittain 50-100 harrastajaa urheiluopiston hienoihin puitteisiin.

Tänä kesänä leiri järjestetään 11.-14.6.2019. Leirin päävalmentajana toimii Vilpas Vikingsin päävalmentaja Joonas Iisalo ja tähtivieraiksi leirille saapuvat susijengistäkin tutut Teemu Rannikko, Mikko Koivisto sekä Helmi Tulonen. Valmennuksessa ovat mukana myös Kisakallion liikunta -alan ammattilaiset sekä Vilppaan juniorivalmentajat. Kesäleirin aikana lapset pääsevät tutustumaan uusiin kavereihin ja ennen kaikkea harjoittelemaan koristaitoja huippuvalmennuksessa.

Lue lisää Kisakallio Basketcampista