Keijo Järvinen ja Pasi Järvinen Vilppaan kunniagalleriaan

31.10.2019

Keijo Järvinen
Pasi Järvinen

Salon Vilpas Koripallo ry juhli seuran pitkää ja merkittävää taivalta sekä kunnioitti ansioituneita seuratoimijoita gaala -illassa lauantaina.

Vilppaalla on pitkä historia ja nykyistä asemaa on rakennettu vuosikymmenten saatossa lukuisten seura-aktiivien, talkoolaisten ja yhteistyökumppaneiden voimin. Gaala-illassa muisteltiin menneitä ja palkittiin ansioituneita seuratoimijoita.

Salon Vilpas Basketball Hall of Fame perustettiin vuonna 2016. Kyseessä on kunniaryhmä, johon valitaan pitkään ja pyyteetöntä työtä seuran eteen tehneitä seuratoimijoita tai urheilijoita.

Ensimmäisessä aallossa (2016) kunniagalleria kasvoi viidellä jäsenellä, joilla on kaikilla pitkä historia Vilppaan toiminnassa:

1.Leo Järvinen

2.Juhani Lindvall

3.Jarmo Rannikko

4.Kauko Lindholm

5.Raimo Laaksonen.

Lauantai-iltana kunniagalleria sai kaksi uutta jäsentä:

VILPAS BASKETBALL HALL OF FAME - JÄSEN NUMERO 6 KEIJO JÄRVINEN

Vilppaan koripallohistorian kuudes jäsen palkitaan postuumisti. Tämä armoton puuhamies vaikutti pitkään Vilppaan edustusjoukkueen taustoilla ja hänet muistetaan miehenä, jolla oli aina iloinen pilke silmäkulmassa huumorin kaunista kukkaa unohtamatta. Hän toimi useiden vuosien ajan edustusjoukkueen joukkueenjohtajana, huoltajana, koripallojaoston jäsenenä sekä sen puheenjohtajana tehden mittavan työn myös seuran talouspuolella. Hänet muistetaan Vilppaassa ahkerana reissumiehenä ja hänen ikimuistoiset iskulauseet ovat jääneet historiaan:

- Nyt on Vilpas pelin aika, siispä pallo pussiin laita!

- Juota Mara pojil käärmekeittoo, että pohjaan putoo heitto!

- Turha koittaa, Vilpas voittaa, hei, hei, hei!

- Vilpas ompi rautaa, pistää pallon pussiin kaukaa!

- Vilppaan huolenpäivät poissa, vastustaja rämpii soissa!

- Vilpas heittää aina kupin, silloin toiset menee nurin!

Kunniagallerian jäsen numero 6 on jo poistunut keskuudestamme vuonna 1999.

VILPAS BASKETBALL HALL OF FAME JÄSEN NUMERO 7 - PASI JÄRVINEN

Gallerian seitsemäs jäsen ei salolaisessa koripalloilussa myöskään esittelyjä kaipaa. Hän aloitti koripallon Vilppaassa isänsä opastuksessa ja hänet tunnettiin kentällä terrierimäisenä pelaajana. Peliuran jälkeen hän siirtyi valmennuspuolelle. Matkaan on mahtunut runsaasti juniorivalmennusta ja vuoden juniorivalmentajaksi hänet valittiin vuonna 2001. Vilppaan edustusjoukkueen päävalmentajana Pasi Järvinen toimi neljään eri otteeseen, I divisioonassa vuosina 1986-1989, 1990-1992, 2005-2006 sekä SM-sarjassa kaudella 2001-2002.

Pasi Järvinen hän on toiminut valmentajana Suomen nuorten maajoukkueessa, ja hän on työskennellyt myös Vilppaan koripallon valmennuspäällikkönä kuuden vuoden ajan. Vilppaan lisäksi hän on edustanut valmentajana myös Turun NMKY:tä ja Karkkilan Urheilijoita.